Siste nyheter
10 kortreiste og spennende matperler fra Byneset
Kreativiteten blomstrer blant bønder på Byneset utenfor Trondheim. bydelsnytt.no har besøkt 10 landbruksgründere som har tenkt nytt. Les mer om gårdene Kviset, Myra, Elset, Onsøyen, Frøset Østre, Haugrønning, Langlo, Prestgjerdet, Snauan og Høstadsand ved å følge...
Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg
12.-14. august 2022 ønsker vi velkommen til «Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg».
Sissel (49) har bygd eget gårdsmeieri til en million
Produserer egen melk og yoghurt fra 13 kyr på familiegården Høstadsand på Byneset. At Trondheim er rik på spennende mat- og gårdsopplevelser er ingen nyhet. I forbindelse med «Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg» inviterte hele 12 lokale produsenter til åpen gård....
Landbruksminister Olaug Bollestad åpnet gårdsmeieri på Byneset
Forrige torsdag var det offisiell åpning av et lokalt meieri på Høstadsand på Byneset. Som vi omtalte i forrige utgave, selger Sissel Langørgen melk og egen yoghurt fra de 13 kyrne på gården sin. I forbindelse med Trøndersk matfestival – Et sted nær deg, var landbruks...
Bygde eget gårdsmeieri for en million – åpnes av statsråden
Statsråden fra KrF skal stå for den offisielle åpningen av det nybygde gårdsmeieriet, som skjer samtidig som Høstadsand er en av gårdene som deltar under Trøndersk matfestival – Et sted nær deg fra 5. til 7. august.
Billig løsdrift for lite melkebruk
Løsdriftsfjøs til små besetninger kan la seg gjøre. Sissel Langørgen fra Byneset har lagt om til løsdrift for 13 årskyr til 2,7 millioner kroner. Sånn skal jeg ha det, sa Sissel Langørgen, og la den hjemmelaga fjøstegninga på bordet til Landbruksrådgivinga en høstdag...
Én dag i uka får elevene alternativ skoledag på gården på Byneset: – Det er verdifullt for oss
Fire ungdomsskoleelever bruker én skoledag i uka på å stelle dyr og gjøre annet gårdsarbeid. – Her kommer de uten sekk og skolebøker, men må være med på gårdsarbeidet. Som Inn på tunet-gård gir Høstadsand gård på Byneset alternativ opplæring for fire elever hver...
Tradisjonsmatskolen for barn
3. Samling i Tradisjonsmatskolen for barn ble gjennomført med 11 deltakere i helga med melking i fjøset hos Sissel Langørgen på fredag og foredling på lørdag. Tema var selfølgelig melk og vi laget Bynessuppe, yoghurt og sprengte melk til ost. Kilde: Byneset...
Sommer er …
Sommer er turer i nærområdet for å se til dyra på beite. Ku, sau, geit og hest henter mye av maten sin på beite om sommeren. Dette gir åpne landskap som alle i området nyter godt av. Uten beitedyr vil mye av kulturlandskapet gro igjen og bli en uframkommelig, grønn...