Siste nyheter
Tradisjonsmatskolen for barn
3. Samling i Tradisjonsmatskolen for barn ble gjennomført med 11 deltakere i helga med melking i fjøset hos Sissel Langørgen på fredag og foredling på lørdag. Tema var selfølgelig melk og vi laget Bynessuppe, yoghurt og sprengte melk til ost. Kilde: Byneset...
Sommer er …
Sommer er turer i nærområdet for å se til dyra på beite. Ku, sau, geit og hest henter mye av maten sin på beite om sommeren. Dette gir åpne landskap som alle i området nyter godt av. Uten beitedyr vil mye av kulturlandskapet gro igjen og bli en uframkommelig, grønn...
Vi vil lage maten din!
Jeg er stolt over å være bonde i det landet i Europa som bruker minst antibiotika i husdyrproduksjonen. Offentlige innkjøpsavtaler med stort prisfokus, fører til at sykehjemsbeboere og barna på SFO får servert kjøttdeig fra Tyskland. Samtidig lærer barna på skolen at...
Skole på gården: En dag med mestring
På onsdag ringer vekkerklokka ekstra tidlig her på Høstadsanden gård. Kyrne må melkes og fôres før elevene kommer. For onsdag er det skoledag på gården. Ti på ni ankommer den første drosjen og en spent elev kommer inn og lurer på hva vi skal holde på med i dag. Femten...
Trondheimsbonde Sissel Langørgen er ny spaltist: Spis lokalt, spis sesong og spis opp!
Hvis vi fortsatt må unngå å samle store grupper av folk, må det tenkes nytt for å få alt i jorda. I denne tiden da mye oppleves som usikkert og utrygt, er det godt å kjenne på følelsen av normalitet. Som bonde med kyr i fjøset får jeg denne følelsen både morgen og...